Vertel een Sprookje

Ik vind dit wel echt een leuke dag. In de eerste lockdown in februari / maart 2020 ben ik begonnen met het voorlezen aan mijn dochter van toen 7. Door de lockdown was het plezier in onder andere lezen compleet verloren gegaan. Dat vond ik echt jammer, omdat ze op dat moment net goed aan het leren lezen was. Ik wilde het lezen niet bij haar forceren, maar bedacht dat als ik zou gaan voorlezen zij misschien weer meer zin zou krijgen. 

Harry Potter werd het, omdat daar lekker veel boeken van zijn. Het werd ons ding en nu al ruim een jaar. ’s avonds voor het slapen gaan lezen wij een paar bladzijden, soms een hele hoofdstuk. Heerlijk hoe zij zich er helemaal in op kan gaan. En het werkt … want ze is zelf weer fanatiek gaan lezen. Nog 2 boeken te gaan en dan zijn we klaar, maar we willen wel heel graag daarna verder gaan, want het is zo leuk om dit samen te doen. Een moment om samen de dag af te sluiten en ik hoop dat ze er jaren later nog vele mooie herinneringen aan heeft. 

Nu is Harry Potter natuurlijk niet de traditionele sprookje waar deze dag over gaat, maar het doel is wel hetzelfde: even in gedachten terug gaan naar je kindertijd, terug naar de fantasie. 

Een van de grootste schrijver op het gebied van sprookjes is toch wel Hans Christian Andersen. Geboren in Denemarken, in Odense in 1805. Wij zijn er geweest en het dorp Odense is werkelijk sprookjesachtig. 

Heb ik je genoeg inspiratie gegeven om vandaag een kinderboek te pakken en aan je kinderen voor te gaan lezen? Je kunt natuurlijk ook zelf een sprookje of verhaal bedenken als je zelf genoeg inspiratie hebt.

Vertel een sprookje dag wordt jaarlijks wereldwijd gevierd op 26 februari. Zoek je nog een leuk complimentenkaartje helemaal in deze stijl? Ik heb er wel eentje: “Jij ziet geen problemen, jij ziet uitdagingen”. Ook benieuwd naar mijn collectie Complimentenkaartjes? Je kunt ze bewonderingen via mijn webshop

#bonteboel #bonteboelillustraties #blog #illustrator #illustratie #positievetekeningen #complimentenkaarten #complimentenkaartjes #compliment #complimenten #complimentgeven #illustraties #positieveillustraties #leukeillustraties #woordspeling #verteleensprookje

Favicon Bonteboel Illustraties

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.