Valentijnsdag

Een van mijn leukste activiteiten binnen Bonteboel is toch wel het tekenen van ‘de dag van’. Ik vind het leuk om bijna dagelijks de dag te mogen beginnen met een vrolijk plaatje. Soms is ‘de dag van’ gewoon een lollige dag ter promotie van iets. En soms is het een dag om serieus aandacht te schenken aan een bepaald onderwerp. Hoe dan ook. Bij Bonteboel zorg ik met ‘de dag van’ voor een dagelijkse glimlach. 

De meest bekende dag van februari is toch wel Valentijnsdag. Een dag die wereldwijd wordt gevierd en je jouw anonieme geheime liefde een cadeautje of een bosje bloemen cadeau geeft. 

Weten jullie ook waar Valentijnsdag vandaan komt? Volgens de legende was er in de 3e eeuw een Roomse bisschop Valentijn. Hij trouwde de soldaten met hun geliefden. Hij deed dit tegen de wil en wet van de toenmalige keizer Claudius. De keizer vond dat de soldaten hieronder minder aan de oorlog dachten, minder zouden vechten en alleen nog maar aan hun geliefden konden denken. Bisschop Valentijn werd gearresteerd en onthoofd. Dit gebeurde op 14 februari. Pas eind 4e eeuw riep de Paus 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Dit is dus de voorloper van ons huidige Valentijnsdag. 

Dat klink wel een stuk minder romantisch toch? Valentijnsdag van nu is dan wel een commercieel feestje geworden. Toch kun je het zo groot of zo klein maken als je zelf wilt, maar hoe mooi is het dat je op deze dag je geliefde laat zien hoeveel je van hem of haar houdt. 

Ik wens jullie vandaag allemaal een mooi Valentijnsdag en stiekem toch wel een mooi kaartje van een stille aanbidder 😉

Dit kaartje komt uit mijn collectie ‘Cadeaukaartjes’ met het thema ‘Speciale Gelegenheden’. Ook benieuwd naar mijn cadeaukaartjes? Je kunt ze inzien via onderstaande link: cadeaukaartjes

#bonteboel #bonteboelillustraties #blog #valentijnsdag #valentine #valentijn #cadeaukaartjes #complimentenkaartjes #compliment #complimenten #complimentenkaartje #cadeau #waardering #illustrator #illustraties #illlustratie

Favicon Bonteboel Illustraties

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.