Nationale Complimentendag

Vandaag is het 1 maart. Op deze dag wordt jaarlijks Nationale Complimentendag gevierd. Niet eens Nationaal, maar het is zelfs World Compliment Day. Het wordt in Nederland vanaf 2003 gevierd en is in het leven geroepen door de organisatie ‘Momentje voor Complimentje’. 

Op deze dag draait het vooral om het geven van een compliment. Iemand door middel van aandacht en waardering een goed moment te bezorgen.

Geef een van uw collega’s, vrienden of een toevallige passant eens een compliment. Over hoe leuk die er uit ziet, hoe lekker die ruikt of hoe goed die zijn of haar werk doet.

Waarom geven wij complimenten? Wij leven al in een wereld die steeds harder wordt, wij zijn gehaast en vergeten af en toe de mensen om ons heen wat meer te waarderen. Even een moment te pakken om wat aardigs tegen elkaar te zeggen. Door het geven van een compliment gaan wij  ons beter voelen, krijgen wij meer zelfwaardering, wij voelen ons ‘gezien’ en het verbetert de onderlinge samenwerking en relaties. 

Maak het niet te moeilijk vandaag, maar zorg wel dat je compliment gemeend is. Het compliment moet niet geforceerd aanvoelen. Een oprecht compliment werkt het beste.

Neem eens een kijkje op de site: www.NationaleComplimentenDag.nl voor nog meer inspiratie.

Laat het na 1 maart niet stoppen. Want het geven van een compliment is niet alleen op 1 maart nodig, maar moet doorlopend aandacht krijgen. Bonteboel biedt ook tools voor het geven van complimenten. Bonteboel ontwerpt namelijk complimentenkaartjes en verkoopt deze individueel, op maat gemaakt of in een samengestelde set. Bij een set van 100 verschillende kaartjes of meer ontvang je ook het boekje ‘Het BONTE Complimentenspel’. Hierin zijn twee varianten beschreven hoe je de kaartjes van Bonteboel kunt gebruiken. Ook benieuwd naar mijn collectie Complimentenkaartjes? Je kunt ze bewonderingen via mijn webshop

Voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijne dag en hopelijk met heel veel complimenten 😉

#bonteboel #bonteboelillustraties #blog #nationalecomplimentendag #complimentendag #complimenten #compliment #complimentenkaartje #complimentenkaartjes #complimentcards #illustrator #illustraties #illustratie #woordspeling

Favicon Bonteboel Illustraties

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.