Bonteboel maatwerk illustraties voor bedrijven en particulieren

Wil je jouw nieuwsbrief iets extra’s geven? Heb je een bijzondere touch nodig voor een speciale uitgave van jouw organisatie? Wil je je jaaroverzicht op een leuke manier laten zien? Wil jij jouw presentatie op een originele manier presenteren? Zoek je een karikatuur/cartoon van jezelf? Of misschien een handleiding? Bonteboel maakt visueel wat jij graag wil uitbeelden. Bonteboel maakt in opdracht van bedrijven en particulieren vrolijke illustraties op maat. Daarin is heel veel mogelijk. Hieronder zie je enkele voorbeelden van tevreden klanten.

Illustratie voor het vakblad van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters

In opdracht van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters heb ik illustraties mogen maken voor hun vakblad. In deze opdracht stond het onderwerp ‘woonplaatsvereiste’ centraal. Ik ontving de tekst en een aantal reacties van Burgemeesters. In de eerste opdracht had ik twee types gemaakt: een vrouwelijke en mannelijke burgemeester. Ik wilde deze in de tweede opdracht ook weer terug laten komen, zodat je herkenning krijgt. 

Ik maak dan in eerste instantie een schets. Deze schets leg ik voor aan de klant om zo te kijken of mijn beeld overeenkomt met de wens / behoefte van de klant. Wanneer dit het geval is ga ik verder met het uitwerken van de illustratie. 

Een leuke reactie die daarop volgt is vaak dat wanneer ze de schets zien en daarna de tekening, dat de tekening echt is gaan ‘leven’.

Voor het Nederlands Genootschap van Burgemeesters illustreer ik regelmatig voor de rubriek ‘Rondje langs de burgemeesters’. 

Naamloos 6 Tekengebied 1 1024x768, Bonteboel Illustraties
Naamloos 7 Tekengebied 1 1024x768, Bonteboel Illustraties

Afval leaflet / Advertorial voor de Gemeente Uden

In opdracht van FIKS en voor de gemeente Uden heb ik een aantal illustraties gemaakt voor een afval leaflet. De opdracht was als volgt: binnen de gemeente leven er heel veel verschillende nationaliteiten, die allemaal ook een andere taal spreken. In één leaflet moest het duidelijk zijn welke afval je waar moet scheiden en hoe je dit moet doen. 

In de opdracht heb ik gekozen om hier te gaan voor een ‘blauw poppetje’. Deze kleur wordt door de Gemeente Uden ook in haar uitingen online gebruikt en een blauw poppetje is neutraal en zal meer nationaliteiten aanspreken. 

Maatwerk opdrachten voor Nelissen Ingenieursbureau BV

Voor Nelissen Ingenieursbureau maak ik regelmatig kaartwerk op maat. Voor speciale gelegenheden, zoals:

Kerst, Sinterklaas, Pasen en hun jaarlijkse zomer BBQ. Je kunt als bedrijf kiezen voor een maatwerkillustratie of kiezen voor een kaart uit de collectie van Bonteboel, aangevuld met illustraties uit de ‘bibliotheek’ van Bonteboel. Deze kun je dan personaliseren met jouw eigen logo op de achterzijde. Dit laatste heeft veel voordelen voor jou als klant. 

In opdracht kan ik alle drukwerk op het gewenste formaat laten afdrukken. Op de achterzijde van de kaart komt het logo van de klant. Op de voorzijde een beeldmerk van Bonteboel. 

Naamloos 8 Tekengebied 1 1024x1024, Bonteboel Illustraties
Naamloos-5_Tekengebied 1

Een poster ‘Ik ben … Benji’ voor ‘s Heeren Loo

In opdracht van ‘s Heeren Loo heb ik voor één van de bewoners (naam heb ik veranderd) een poster gemaakt. De poster hangt aan de deur van Benji. Voor Benji is het fijn als zijn begeleiders weten waar hij zo van houdt. In dit soort opdrachten zet ik de klant centraal in het midden. Ik ben geen karikatuurtekenaar, maar een illustrator. Ik teken de klant zo goed mogelijk na en zorg dat er zichtbare kenmerken zijn.

Centraal staat de klant en wat hem of haar het meeste kenmerkt. In dit geval is Benji de kok in huis. Daaromheen staan allemaal of kenmerken van Benji of de dingen waar hij zoveel van houdt. 

De illustraties worden veelal uiteindelijk afgedrukt op een poster, maar ook in kaartvorm. 

De ‘Ik ben …’ opdrachten worden zowel voor Particulieren als voor Bedrijven uitgevoerd. Als afscheidscadeau, voor een verjaardag, een bijzondere prestatie of een jubileum. 

Er wordt altijd een combinatie gemaakt met maatwerk en bestaande illustraties uit mijn bibliotheek. 

Stichting Ouderendag Nuenen

Dit is mijn (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage. Iets wat ik al jaren doe en met heel veel plezier. 

Helaas kon door de pandemie de Ouderendag in 2020 niet doorgaan. De Stichting Ouderendag Nuenen wilde heel graag haar ouderen een hart onder de riem steken. Hiervoor heb ik twee verschillende ansichtkaarten gemaakt. Deze zijn naar de ouderen in Nuenen gestuurd, om ze te laten weten dat het in 2020 dan wel niet doorging, maar dat ze niet vergeten werden. In datzelfde jaar heb ik ook de kerstkaart gemaakt. Afgelopen winter hebben wij een Sinterklaasactie gehouden. Alle ouderen ontvingen een kaartje (A7) namens de Stichting en een zakje met bonbons. 

BonteOpdrachten OuderendagNuenen Sinterklaas 2021 105x74mm CMYK Tekengebied 1 1024x738, Bonteboel Illustraties
Naamloos 9 Tekengebied 1 1024x1024, Bonteboel Illustraties

Nieuwbrief ‘De Opsteker’ van Savant Zorg

Tijdens de coronaperiode heeft Savant Zorg een nieuwsbrief ontwikkeld voor haar medewerkers: ‘De ‘Opsteker’. Voor Savant Zorg mocht Bonteboel de illustraties maken voor de nieuwsbrief. Wekelijks stond één onderwerp centraal.

Hier was het onderwerp de ‘Raamvisities’. Opa en oma stonden achter het raam en werden door hun kinderen en klein kinderen toegezwaaid. 

Het vakantieboek van de TU Eindhoven

In de eerste lockdown van de pandemie werd ik benaderd door de TU Eindhoven. De universiteit was bezig met het maken van een TU/e vakantieboek en of ik het leuk vond om in zowel het Engelstalig vakantieboek als in het Nederlandstalig boek de illustraties te verzorgen. 

In totaal 20 pagina’s aan illustraties. Ik heb het volgende onder andere gemaakt: aankleedpop, ansichtkaart, autobingo, kijkdoos, kleurplaat en origami voor de volwassenen en de kinderen.

Naamloos 10 Tekengebied 1 1024x1024, Bonteboel Illustraties
Website Sportsdepartment 600x600px 1024x1024, Bonteboel Illustraties

De boekjes van Sportsdepartment

Sportsdepartment levert (sport)kleding aan bedrijven en opleidingsinstituten. Voor dit bedrijf maak ik jaarlijks de bestelboekjes. Sportsdepartment was in 2021 op zoek naar een vervanging van hun huidige werkwijze. Het moest alle losse flyers vervangen voor één document waarin alle informatie overzichtelijke op een rij stond.

Het boekje omvat de werkwijze van Sportsdepartment, de spelregels, de wasvoorschriften, tips, een kledingtabel en bestelformulier voor kleding en als laatste de contactgegevens.

Jaarlijks keert Sportsdepartment terug voor het vernieuwen van hun boekjes. 

Ook maatwerk illustraties voor jou?

Wil jij ook unieke illustraties voor je bedrijf of een speciale gelegenheid in je familie of vriendenkring? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, dan bespreken we samen je wensen. 

Wat leuke reacties van opdrachten ...

Favicon Bonteboel Illustraties

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.