Het is weer een ‘Feestje’

Het is 3 maart … normaal gewoon een doodnormale woensdag, maar vandaag toch wel een bijzondere dag. Een feestje …

Vandaag mogen er weer meer winkels en andere ondernemers open. Wat keken wij er naar uit! Weken lang was mijn wekelijkse winkelmoment bij de Kruidvat mijn hoogtepunt en werd ik alweer opgewonden zodra het nieuwe krantje op de deurmat viel. 

De kapper bijvoorbeeld. Die probeer ik al de hele dag te bereiken. Voicemail ingesproken en ik word teruggebeld maar ik zit of klaar met mijn winkelwagen voor het poortje van de winkel of ik ben, zoals gewoonlijk, weer eens te laat. We blijven het aan beide kanten proberen. Ach morgen weer een dag. Een dag langer een Corona-depressie-kapsel overleeft mijn schoonmoeder ook nog wel. Ja want die afspraak was niet voor mij, maar voor haar.

Op straat zie ik opeens de ene naar de andere lesauto. Later op het journaal hoorde ik dat de rijlessen ook weer van start gingen. Nou! Helemaal niet van bewust dat die ook dicht waren. Wel logisch hoor, maar opeens viel wel het kwartje waarom ik daar eerder op de dag zo verbaasd over was. 

En dan … half 5. Ik hoor het mijzelf nog zeggen: “ik ga echt niet een afspraak maken in een winkel! Ik wacht wel tot ze normaal open zijn!” Maar ja, een kleine die graag knutselt en ik ben echt een rare maar ik kan alleen maar schetsen met de tekenblokken van de Action. En alles was op. Ja …. erg he … maar ik heb dus echt een afspraak gemaakt. Online kon ik ze niet bestellen. Wekenlang geprobeerd: “Maar ze liggen daar … eerste rij onderin. Dan doe ik het nu bestellen en kom ik het morgen wel halen!” Nee zo werkt het niet. Afijn ik snap dat wel en ik dring ook verder niet aan. 

Ik sta daar met mijn karretje voor de ingang. Nog 1 klant staat klaar. Mijn hart klopt en ik giechel. Want eerlijk gezegd voelt het alsof ik gratis ga winkelen. En ik hoor het mensen zeggen: dat is ook zo in de Action. Er speelt een bandje af: ‘Welkom in de Action … PING … u mag naar binnen, u heeft 10 minuten’. Ik had een strak lijstje van spullen die ik “nodig” had. Maud ook mee. Maud rent naar de knutsel afdeling en ik doe rustig mijn ding. ‘PING … u heeft nog 5 minuten’. Oh shit ik ben nog steeds in gang 1. Toch maar opschieten. Ik werk mijn lijstje verder af. ‘PING … nog 2 minuten’. En Jahoor …. ik doe het he … ik ga rennen … alsof ik echt gratis ga winkelen. Met het zweet op mijn rug sta ik netjes binnen de tijd bij de kassa. 10 minuten is echt niet te doen. De Caissière noemt het bedrag. Ik slik en Maud giechelt: “oh mama! Dat is veel!” “Ik weet het Maud, maar zeg maar niets tegen papa”.

Even later arriveren wij bij oma. Reinald is er ook. Maud komt binnen loopt naar papa en roept: “Papa, Mama heeft net voor … euro in de Action gekocht !! Veel he!!”

(Wegens bescherming van mijzelf noem ik het bedrag maar niet Hahahahaha). Wat een dag. 

Dit kaartje ‘Met jou is het altijd een Feestje’ is een kaartje uit mijn standaard collectie complimentenkaartjes. Ook interesse in een setje complimentenkaartjes? Neem dan een kijkje in mijn webshop.

Ik wens jullie een fijne dag ! 

Esther

Favicon Bonteboel Illustraties

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.