De Dag van de Handboeien | Handcuff Day

De wat?? Ja, je leest het goed. De dag van de handboeien, dat trok toch wel mijn aandacht. Ik moest er eerlijk gezegd ook stiekem een beetje om lachen. Ahhh … Ik toverde zo een glimlach op mijn gezicht ;-). 

Je kunt er natuurlijk alles bij bedenken. Ik ben een brave burger, dus giechel ik wanneer ik aan handboeien denk, maar een doorgewinterde crimineel krijgt er misschien wel de rillingen van. Deze dag bleef echter wel mijn aandacht trekken, want waarom zou er nu toch een dag van de handboeien zijn? Ik ben erin gedoken. 

Op deze dag in 1912 werd de patent aangevraagd door George A. Carney voor de hedendaagse handboeien. Deze nieuwe stijl handboeien zouden lichter en gemakkelijker in gebruik zijn dan eerdere handboeien. Wat deze handboeien anders maakte is dat de ‘zwingende boog’ ervoor zorgde dat de boeien direct vastgezet konden worden zonder gebruik van een sleutel. Sinds het patent zijn er kleine aanpassingen geweest, maar is het model nog grotendeels hetzelfde. Het is dus eigenlijk de verjaardag van de handboeien. Grappig toch?

Bonteboel heeft ook een kaartje ontworpen. Een kleine knipoog naar deze dag. Een complimentenkaartje: ‘Jij bent enorm BOEI-end’. Ook benieuwd naar mijn collectie Complimentenkaartjes? Je kunt ze bewonderingen via mijn webshop

#bonteboel #bonteboelillustraties #blog #illustrator #illustratie #positievetekeningen #complimentenkaarten #complimentenkaartjes #compliment #complimenten #complimentgeven #illustraties #positieveillustraties #leukeillustraties #woordspeling #handboeien #dagvandehandboeien #handcuffday #handcuff

Favicon Bonteboel Illustraties

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.