Afscheid nemen

Gekke tijden zijn dit als je nu ergens opnieuw gaat beginnen | werken. Op afstand ingewerkt worden, op afstand een team opbouwen, op afstand gecoacht worden. In de corona crisis ben ik begonnen bij mijn werkgever. Volledig vanuit huis, alleen tijdens de opleidingsweken even 3 dagen op kantoor geweest. De meeste mensen uit mijn team heb ik nog nooit gezien. Wij zijn met 15 man. Ik heb hiervan 2 personen live ontmoet. Eentje direct tijdens de opleiding en de ander … mijn maatje in het team … ongeveer zo’n 3 weken geleden. Wat een feest was dat! Wij moesten op kantoor iets ophalen. Maar hadden het direct na elkaar gepland zodat wij elkaar even konden treffen en een bakje koffie konden drinken. 

Wij hebben met z’n allen dagelijks contact. Over het werk, maar vooral ook over de kleine dingetjes. Want hoe gek ook, wij zien praktisch alleen onze collega’s tegenwoordig, dan is het wel leuk om elkaar iets beter te leren kennen. De meeste in ons team. Nou … Es … Wees eens eerlijk … Iedereen in mijn team (op 1 na) is jonger en ook VEEL jonger. En de meeste hiervan zijn vrijgezel en wonen alleen. Jonge mensen hebben het echt wel zwaar. Ze moeten zoveel missen: feesten, uitgaan en relaties opbouwen en ga zo maar door. 

Ik heb zoveel bewondering voor ze. Wat een toewijding voor het werk. Ze werken kei hard, ze pikken alles zo ongelofelijk snel op, hebben nergens schrik voor en zetten zich veel makkelijker over dingen heen. Ik leer dagelijks zoveel van mijn team. Ik daarentegen raak ik ‘paniek’ als ik weer eens iets gemist heb, kan mij echt driftig maken als ik een dossier terug krijg (ligt aan mijn perfectionisme en de wil om alles direct te kunnen afhandelen), kan nooit iets vinden door de hoeveelheid informatie en ben veel te snel weer afgeleid als ik het niet gevonden krijg ;-).

Mijn maatje is echt werkelijk de slimste dame die ik in tijden heb mogen ontmoeten. Ik zou zeggen dat ze een fotografisch geheugen heeft, want is informatie eenmaal in haar, dan raakt zij deze informatie ook nooit meer kwijt. Ze ziet risico’s sneller, ziet verbanden sneller, zoekt echt alles tot in de puntjes uit en is een heerlijk mens om mee te sparren. Ik zie haar erg graag en zeker omdat wij beide hetzelfde in elkaar zitten. Wij trekken elkaar door de moeilijkste momenten heen en dat moet je zeker hebben in deze tijd.

Ondanks het leeftijdsverschil voel ik mij wel een echte teamlid. Wij zijn allemaal nieuw binnen het bedrijf en hebben samen ons team opgebouwd. Ieder heeft zijn of haar talenten. Ik doe mijn werk goed. Ik haal de targets, maar ik zie ook een andere belangrijke rol in ons team. Ik zorg ook voor de sfeer en gezelligheid. Want dat is iets wat ik echt nodig heb. Ik mis de mensen om mij heen, het menselijke contact. Een collega mag mij altijd bellen voor een praatje en een bakje koffie. Ik zet een gekke muts op of bril en bel een collega die er ff helemaal doorheen zit. Dat is wat ik ook echt leuk vind om te doen. Ik wil graag een ‘glimlach toveren’. 

Vandaag hebben wij afscheid moeten nemen van een van onze teamleden. Ook zo gek om dan online afscheid van elkaar te nemen. Zo’n online momentje om een speech te houden. Wat gaan wij hem ongelofelijk missen: zijn vrolijkheid, zijn lach, zijn betrokkenheid en zijn pianospel. Pianospel? Ja, deze collega speelt echt fantastisch piano en toen ik het een paar weken geleden ontzettend moeilijk had en er ff ook doorheen zat, voelde hij dat perfect aan. Hij belde op en ging achter zijn piano zitten en heeft speciaal voor mij Einaudi gespeeld. Direct een glimlach getoverd en een traan en weer energie voor 10 … Wat fantastisch dat wij juist in deze tijd nog van deze kanjers om ons heen hebben, mooie bijzondere mensen. 

Ik hoop nog heel lang van alle leden in ons team te mogen genieten. 

Dit kaartje komt uit mijn collectie ‘Cadeaukaartjes’ met het thema ‘Afscheid nemen’. Ook benieuwd naar mijn cadeaukaartjes? Je kunt ze inzien via onderstaande link: cadeaukaartjes

#bonteboel #bonteboelillustraties #blog #afscheidnemen #cadeaukaartjes #complimentenkaartjes #compliment #complimenten #complimentenkaartje #cadeau #waardering #illustrator #illustraties #illlustratie

Favicon Bonteboel Illustraties

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.